Zupa owocowa - potrawa na wieczerzę wigilijną - Boże Narodzenie

Zupa owocowa - potrawa na wieczerzę wigilijną - Boże Narodzenie 

 

 

Składniki do przygotowania potrawy Zupa owocowa - przepis na wieczerzę wigilijną i Boże Narodzenie:

1/2 szklanki wiśni,

1/2 szklanki czerwonych porzeczek,

1/2 szklanki truskawek, 2 łyżki cukru,

2 litry wody

filmowy pokaz zdjęć: Zupa owocowa - potrawa na wieczerzę wigilijną - Boże Narodzenie

 

Przygotowanie przepisu na potrawę Zupa owocowa:

Zagotuj wodę z cukrem. Dodaj umyte owoce. Gotuj około 15-20 minut. Posłódź do smaku. Podawaj z makaronem: cienkie nitki. Taka potrawa wigilijna charakterystyczna jest dla mieszkańców Polski centralnej.

 

Zobacz podobne przepisy do: Zupa owocowa - potrawa na wieczerzę wigilijną - Boże Narodzenie

Polski

Wigilia Boże Narodzeni składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

Przygotowanie smakołyków Wigilia Boże Narodzeni przepisy na świąteczne potrawy

Wigilia Boże Narodzeni tradycyjne obyczaje świąteczne

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki