Zupa selerowa na golonce składniki przepis sposób przygotowania

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Zupa selerowa na golonce składniki przepis sposób przygotowania

 

Składniki do potrawy Zupa selerowa na golonce składniki przepis sposób przygotowania:

Golonka wieprzowa, 1/2 kg ziemniaków, 2 duże selery, 2 marchewki, 1 pietruszka, 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej, sól, pieprz, łyżka mąki pszennej, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany

 

 

Selerowa na golonce składniki przepis sposób przygotowania zdjęcie potrawy: Zupa selerowa na golonce składniki przepis sposób przygotowania

 

 

Przygotowanie potrawy Zupa selerowa na golonce:

Golonkę dokładnie opłucz, włóż do dużego garnka i zalej wodą tak, aby cała była w niej zanurzona, wsyp 1 płaską łyżeczkę soli. Gotuj przez godzinę. Wszystkie warzywa obierz ze skórki, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka z golonką, wsyp opłukaną kaszę i gotuj do miękkości. Golonkę wyjmij na talerz. Łyżkę mąki rozprowadź w 1/2 szklanki wody i wlej do wywaru. Śmietanę wymieszaj w małym garnuszku z kilkoma łyżkami wywaru i wlej do zupy. Zamieszaj zupę selerową i gotuj jeszcze przez chwilę.

Dopraw zupę selerową do smaku solą i pieprzem.

 

Zobacz podobne artykuły do: Zupa selerowa na golonce składniki przepis sposób przygotowania