Babka kakaowa

Składniki do przygotowania przepisu Babka kakaowa

1/2 szklanki mąki pszennej,

szklanka cukru,

5 jaj,

łyżeczka proszku do pieczenia,

3 łyżeczki kakao,

2 łyżki oliwy,

1/2 szklanki cukru pudru,

2 łyżki przegotowanej wody

Babka kakaowa pyszna, polana lukrem Babka kakaowa

 

Przygotowanie ciasta Babka kakaowa

Ubij w głębokim naczyniu jaja z cukrem, dodawaj po trochu przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, na koniec oliwę. Dokładnie wymieszaj. Wylej do formy. Ciasto trzeba piec w nagrzanym piekarniku przez około 40 minut. Po upieczeniu i wyjęciu z formy polukruj polewą przygotowaną z cukru pudru i przegotowanej wody.

Znajdź poniżej przepis poswojsku na Twoją ulubioną babkę lub babę :).

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a