Galaretka ze śmietaną

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki do przygotowania deseru Galaretka ze śmietaną

2 opakowania galaretki,

1 jabłko,

1 banan,

200 ml śmietanki kremówki,

2 mandarynki,

2 łyżeczki cukru pudru

Galaretka ze śmietaną

zdjęcie deseru: Galaretka ze śmietaną

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie

Galaretkę należy przyrządzić według opisu na opakowaniu, co najmniej trzy godziny przed podaniem. Bitą śmietanę przygotuj ubijając śmietankę z cukrem pudrem do uzyskania puszystej konsystencji. Jabłko, mandarynki i banana dokładnie umyj, obierz ze skórek, i pokrój w małe kawałeczki. Do szerokich szklanek włóż pokrojoną w kostkę galaretkę oraz kawałki owoców, wierzch udekoruj bitą śmietaną. Dodatkowo deser możesz posypać startą czekoladą, migdałami lub wiórkami kokosowymi.