Puszysta śmietana

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Puszysta śmietana Puszysta śmietana

Składniki do przepisu: Puszysta śmietana

200 ml śmietanki kremówki,

2 łyżeczki cukru pudru,

2 foremki waflowe,

2 herbatniki,

cukrowe kwiaty

Puszysta śmietana

zdjęcie potrawy Puszysta śmietana - smakowity deser

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie potrawy: Puszysta śmietana - deser

Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem do uzyskania puszystej konsystencji. Do foremek waflowych włóż bitą śmietanę, wetknij w nią herbatnika, a całość udekoruj cukrowym kwiatkiem. Wierzch deseru możesz posypać utartą czekoladą, migdałami, wiórkami kokosowymi lub dowolnym innym składnikiem, który masz pod ręką.