Owocowe ciasta składniki przepis przeygotowanie - jak zrobić ciasto owocowe

Biszkopt z truskawkami - składniki, przepis, przygotowanie

 

Biszkopt z truskawkami - składniki, przepis, przygotowanie

Biszkopt z truskawkami Biszkopt z truskawkami

Składniki ciasta Biszkopt z truskawkami:

1 szklanka cukru,

opakowanie cukru waniliowego,

6 jajek,

1 i 1/4 szklanki mąki,

łyżeczka proszku do pieczenia,

40 dag truskawek,

2 pomarańczowe galaretki,

tabliczka czekolady deserowej

 

Biszkopt z truskawkami - składniki, przepis, przygotowanie zdjęcie

 

 

ZDJĘCIE: Biszkopt z truskawkami - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie ciasta Biszkopt z truskawkami:

Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu.

Truskawki umyj, usuń szypułki, przekrój na połowy, odsącz na durszlaku.

Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Białka ubij wraz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodaj żółtka i dalej ubijając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Całość delikatnie wylej do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Ciasto - Biszkopt z truskawkami - należy piec przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie ciasto należy wyjąć i zostawić do ostygnięcia.

Gdy ciasto na Biszkopt z truskawkami - ostygnie, przekrój je na 2 krążki. Na jednym krążku ułóż połówki truskawek i zalej połową tężejącej galaretki, przykryj drugim krążkiem ciasta i znów ułóż na nim truskawki i zalej pozostałą galaretką.

Tak przygotowane ciasto Biszkopt z truskawkami - wstaw do lodówki na dwie godziny.

W rondelku rozpuść czekoladę z jedną łyżką wody, ostudź.

Wyjmij ciasto z lodówki i boki posmaruj czekoladą. Podaj Biszkopt z truskawkami na stół.

Biszkopt z truskawkami Biszkopt z truskawkami

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Biszkopt z truskawkami - składniki, przepis, przygotowanie.

Kategoria:

Polski

Języki