Owocowe ciasta składniki przepis przeygotowanie - jak zrobić ciasto owocowe

Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie

Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie  

Jabłecznik kokosowy Jabłecznik kokosowy

Składniki do przygotowania ciasta Jabłecznik kokosowy:

3 szklanki mąki,

3/4 szklanki cukru pudru,

3/4 szklanki wiórków kokosowych,

4 jajka,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

1 cukier waniliowy,

1 kostka margaryny,

1 kilogram jabłek,

2 łyżki bułki tartej,

2 łyżki cukru

Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

 

zdjęcie ciasta Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie ciasta Jabłecznik kokosowy:

Mąkę przesiej przez sito razem z proszkiem do pieczenia, następnie połącz to z: cukrem pudrem, 2 jajkami i dwoma żółtkami oraz margaryną. Całość należy ugniatać, aż do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki - podziel ciasto na dwie części - w proporcji 3/4 i 1/4. Większą część rozwałkuj i wyłóż nią głęboką blachę. Włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut przy temperaturze 180 stopni. Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń z nich środki, potnij w plasterki, dodaj do nich bułkę tartą, pół szklanki wiórków kokosowych i dwie łyżki cukru, wymieszaj i wyłóż na ciasto wyjęte z piekarnika. Pozostałą część ciasta rozwałkuj i potnij w paski o grubości 1,5-2 cm. Ułóż z nich na wierzchu (na jabłkach) - kratkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Po wyjęciu posyp ciasto resztą wiórków kokosowych..

Jabłecznik kokosowy Jabłecznik kokosowy

Zobacz podobne przepisy kulinarne do Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie

Kategoria:

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki