Owocowe ciasta składniki przepis przeygotowanie - jak zrobić ciasto owocowe
Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie
Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie
Jabłecznik kokosowy
Składniki do przygotowania ciasta Jabłecznik kokosowy:
3 szklanki mąki,
3/4 szklanki cukru pudru,
3/4 szklanki wiórków kokosowych,
4 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 cukier waniliowy,
1 kostka margaryny,
1 kilogram jabłek,
2 łyżki bułki tartej,
2 łyżki cukru
zdjęcie ciasta Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie
Przygotowanie ciasta Jabłecznik kokosowy:
Mąkę przesiej przez sito razem z proszkiem do pieczenia, następnie połącz to z: cukrem pudrem, 2 jajkami i dwoma żółtkami oraz margaryną. Całość należy ugniatać, aż do otrzymania jednolitej konsystencji, a następnie zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki - podziel ciasto na dwie części - w proporcji 3/4 i 1/4. Większą część rozwałkuj i wyłóż nią głęboką blachę. Włóż do nagrzanego piekarnika na 15 minut przy temperaturze 180 stopni. Jabłka umyj, obierz ze skórki, usuń z nich środki, potnij w plasterki, dodaj do nich bułkę tartą, pół szklanki wiórków kokosowych i dwie łyżki cukru, wymieszaj i wyłóż na ciasto wyjęte z piekarnika. Pozostałą część ciasta rozwałkuj i potnij w paski o grubości 1,5-2 cm. Ułóż z nich na wierzchu (na jabłkach) - kratkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 30 minut. Po wyjęciu posyp ciasto resztą wiórków kokosowych..
Jabłecznik kokosowy
Zobacz podobne przepisy kulinarne do Jabłecznik kokosowy - składniki, przepis, przygotowanie
Kategoria:
przepis składniki przygotowanie ciasta dania obiadowe desery wypieki - szukaj!
portal kulinarny utrzymywany jest z reklam
więc bądź wyrozumiały/a