Owocowe ciasta składniki przepis przeygotowanie - jak zrobić ciasto owocowe

Truskawki w cieście - składniki, przepis, przygotowanie smakołyku

Truskawki w cieście - składniki, przepis, przygotowanie smakołyku

Truskawki w cieście Truskawki w cieście

Składniki do przygotowania smakołyku Truskawki w cieście:

1 szklanka cukru,

opakowanie cukru waniliowego,

6 jajek,

1 i 1/4 szklanki mąki,

łyżeczka proszku do pieczenia,

30 dag truskawek,

szklanka śmietanki kremówki,

łyżka cukru pudru,

opakowanie ciasteczek bezowych

 

 

 

Truskawki w cieście - składniki, przepis, przygotowanie smakołyku

 

zdjęcie: Truskawki w cieście - składniki, przepis, przygotowanie smakołyku

 

 

 

 

 

Przygotowanie smakołyku Truskawki w cieście:

Truskawki umyj, usuń szypułki i pozostaw na durszlaku.

Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Białka ubij wraz z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodaj żółtka i dalej ubijając dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Całość delikatnie wylej do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.

Na cieście poukładaj truskawki. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na około 40 minut.

Gdy Truskawki w cieście ostygną, posmaruj je z wierzchu ubitą mikserem, śmietanką z cukrem pudrem.

Truskawki w cieście pokrój na prostokąty i każdy udekoruj bezikiem. Smacznego!

Truskawki w cieście Truskawki w cieście

 

Zobacz w bocznym menu podobne smakowite przepisy do: Truskawki w cieście - składniki, przepis, przygotowanie smakołyku

Kategoria:

Polski

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Języki