Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

Wielkanoc post składniki przepisy przygotowanie potraw wypieki ciasta ciasteczka wypieki baby mazurki

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania Rolada kremowa

Ciasto: 4 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 400 ml śmietanki 30%, 2-3 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmietan-fix

 

Rolada kremowa składniki przepis przygotowaniezdjęcie: Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

 

 

 

Przygotowanie ciasta Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie

Żółtka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na puszystą pianę delikatnie połącz z żółtkami. Porcjami wsyp mąkę pszenną i ziemniaczaną, nie przerywając ubijania. Ciasto przełóż na blachę wyłożoną natłuszczonym pergaminem, wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut. Upieczone wyjmij na ściereczkę spodem do góry, usuń papier i szybko zwiń razem ze ściereczką. Pozostaw do ostygnięcia. Cukier puder przesiej ze śmietan-fix. Wsyp do śmietany i miksuj do uzyskania puszystej masy. Ciasto delikatnie rozwiń, posmaruj masą śmietanową i ponownie zwiń. Wierzch Rolady kremowej posyp cukrem pudrem.

 

 

Zobacz w bocznym menu podobne przepisy do: Rolada kremowa składniki przepis przygotowanie