Owocowe racuszki

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

 

Składniki przepisu Owocowe racuszki

2 jaja,

szklanka kefiru,

szklanka mąki pszennej,

szczypta soli, szczypta cukru,

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,

3 duże jabłka lub gruszki,

cukier puder do obsypania,

1/3 litra oleju

Owocowe racuszki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Przygotowanie smacznej karnawałowej potrawy Owocowe racuszki

Jabłka umyj, obierz, usuń środki i potnij na plastry. Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszaj. Kładź plastry jabłek na rozgrzany tłuszcz, zalej je niewielką ilością ciasta i zarumień po obu stronach.

Następnie ułóż na bibule dla osączenia z tłuszczu, potem przełóż na talerz i posyp Owocowe racuszki cukrem pudrem.