Chrust - Zające z chrustu karnawałowe ciastka składniki przepis przygotowanie

portal kulinarny utrzymywany jest z reklam

więc bądź wyrozumiały/a

Chrust - Zające z chrustu karnawałowe ciastka składniki przepis przygotowanie

 

Składniki do przygotowania przepisu Zające z chrustu karnawałowe ciastka

2 szklanki mąki,

3 jaja,

3 łyżki śmietany,

łyżka spirytusu,

1/2 kg smalcu do smażenia,

cukier puder,

cukier waniliowy,

foremki w kształcie zająca

 

Zdjęcie wypieku: Chrust - Zające z chrustu karnawałowe ciastka składniki przepis przygotowanie  Chrust - Zające z chrustu karnawałowe ciastka składniki przepis przygotowanie

 

Przygotowanie ciastek Zające z chrustu karnawałowe ciastka

Mąkę i jedną łyżkę cukru pudru przesiej przez sito na stolnicę. Na środku zrób wgłębienie. Wbij jajka, wlej śmietanę i spirytus. Zagnieć na jednolitą masę i odstaw na 20 minut.

Następnie podziel na 2 porcje i rozwałkuj na cienkie placki. Wykrawaj z nich foremką zajączki. Rozgrzej w rondlu smalec i smaż z obydwu stron po kilka sztuk.

Wykładaj je na papier, obsypując cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Zające z chrustu to wypiek zabawny i smaczny.

 

Zobacz w menu podobne przepisy do: Chrust - Zające z chrustu karnawałowe ciastka składniki przepis przygotowanie